Njård G 12 bruker Avantas-appen: -Vi blir enda bedre til å spille håndball

temp

Publisert: 04.05.2020

Njårds håndballgutter, modell 2007, opplevde det samme som alle andre håndballag: Hallen ble stengt. Men de hadde en trener som ikke alle andre hadde; Kristian O. Stenbakk, som til daglig bruker Avantas Aktiv-dagboka gjennom sin arbeidsgiver. Da han fikk tilbud om å ta i bruk den også til «familien» sin, grep han den – og meldte på 28 ivrige 12-åringer. Les hele historien her!

-Vi måtte jo gjøre noe for å holde dem litt unna dataskjermen og trigge den indre motivasjonen, forklarer Stenbakk.

-Javel?

-Vi hadde brukt facebooksida vår, naturligvis, og i noen grad telefonen, og vi laget et treningsopplegg, men her fikk vi en enda bedre mulighet til å holde kontakt med laget og holde gruppa samlet. Dette er barneidrett, det gjelder om å holde på dem, og beholde samholdet. Det har vi i de siste ukene gjort, blant annet ved hjelp av Avantas Aktiv-dagboka og appen.

-Men håndball får dere ikke spilt i appen?

-Det er vanskelig, men vi kan gjøre mye annet. Dette er en gjeng gutter som er flinke til å spille håndball, men de trenger gjennomgående litt mer styrke – og nå har vi muligheten til å gjøre noe med det. Vi kan stimulere til allsidig, fornuftig fysisk trening, som i neste omgang gjør dem til enda bedre håndballspillere også. Du husker hva som skjedde med Aksel Lund Svindal hver gang han var skadet, og det skjedde alt for ofte?: Han kom alltid tilbake som en enda bedre alpinist. Han brukte muligheten til å jobbe med områder som normalt kanskje blir nedprioritert i en hektisk sesong. Sånn prøver vi å tenke nå.

-Dessuten har du enda et moment: Disse gutta, som enhver annen tilsvarende gruppe, består jo av enkeltindivider som er flinke til forskjellige ting. Nå er det noen andre som hevder seg best, og får den følelsen som følger med det, og som dermed bygger selvtillit, enn de som til vanlig er best på håndballbanen. Det er også et viktig poeng.

Men han forter seg å legge til:

-Det absolutt viktigste er å holde gruppa sammen. Det bruker vi Avantas Aktiv-appen til. Vi har lovet å trekke ut premier blant de som scorer 1000 poeng i løpet av måneden.

-Til høsten blir det håndball igjen?

-Den dagen gleder vi oss til. Mitt håp er at vi skal komme tilbake som ei like sterk gruppe, med gutter som er enda mer motiverte, og kanskje til og med er blitt enda bedre?

Sånn tenker de beste trenerne i tider som dette.